سن مطلوب و مناسب براي ازدواج از درون سن بهنگام استخراج مي شود و با توجه به دين، فرهنگ و الگوهاي باروري سن مطلوب ازدواج براي دختران در محدوده 24-18 و براي پسران در محدوده 27-21 سال قرار مي گيرد .
به گزارش سرویس اجتماعی خبرگزاری زنان ایران ایونا ، کارشناسان معتقدند که ازدواج يک پديده مشترک فرهنگي است که به اشکال مختلف در تمام جوامع و ملت ها وجود دارد و در هر فرهنگي الگوي مطلوبي از خانواده و شيوه ازدواج وجود دارد .
ازدواج زودهنگام
در حال حاضر و با توجه به شرايط اجتماعي ، فرهنگي و اجتماعي دلايل بسياري در ازدواج زدهنگام مي تواند تاثير داشته باشد .
ازدواج زودهنگام را مي توان در اغلب روستاها و شهرستان هاي کشور و همچنين افرادي که داراي تعصب هاي قومي هستند و همچنين عوامل چون فقر ، ناآرامي اجتماعي به صورت اجبار و ناخواسته صورت مي گيرد .
ازدواج زودهنگام در بين جوانان و اغلب نوجوانان در شرايط کنوني و باپيشرفت دانش مي تواند منجر به پيامدهايي از جمله آثار اجتماعي و رواني براي هر يک از زوج ها شود .
يک صاحب نظر در مسائل ازدواج مي گويد : الزامات ازدواج در سنين پايين اغلب منجر به جدايي از خانواده ،دوستان و تعلقات ، از دست دادن آزادي ، تعامل با همسالان و استفاده از فرصت هاي آموزش مي شود و باعث مي شود که فرد در آينده و با رويارويي در مسائل و مشکلات زندگي با بحران دچار شود و به مشکل بر بخورد .
ازدواج دير هنگام
در حال حاضر ما همچنان شاهد افزايش تاخير در ازدواج و افزايش سن ازدواج در بين جوانان و نداشتن تمايل به ازدواج هستيم .
عوامل بسياري از جمله تغيي در باورها و الگوي فکري و رفتاري جوانان است که خواستار شکل جديد از روابط خانوادگي هستند .
تنگناهاي مالي و اقتصادي ، نبود شغل مناسب و ثابت و نداشتن مسکن و ادامه دادن تحصيل تا مقاطع عالي در بين دختران از جمله عوامل بيان شده از سوي جوانان است .
در حالي که تجرد در سنين بالا هم براي دختران و هم براي پسران غالبا با پيامدهاي منفي همراه است .
کارشناس مسائل خانواده معتقد است : مجرد بودن در سنين بالا منجر به بلاتکليفي ، کاهش انگيزه مي شود و فرد به تنهايي در تلاش به رسيدن به اهداف خويش است .
وي در ادامه مي گوبد : افسردگي و ترس از تنهايي اغلب به سراغ افراد مجرد در سن بالا مي آيد و همچنين دچار مشکلات جسمي و فرزندآوري مي شوند .
به نظر مي رسد که جوانان در اين زمينه به دليل اين که علاقه به کسب تجربه توسط خودشان است و تجربه اي در اين زمينه نداشتند هنوز به پيامدها و آثار منفي آن پي نبرده اند و همچنان به دنبال اهداف خود هستند .
در حال حاضر براي رفع نيازهاي اوليه براي تشکيل ازدواج از سوي مسوولان و کارشناسان و با تاکيد دولت و سازمان هاي مربوطه شرايط و طرح هاي ويژه اي برنامه ريزي و در حال اجرا است .
بسياري از تسهيلات ويژه براي جوانان از جمله مسکن جوانان ، وام هاي ازدواج و آموزش هاي صحيح در حوزه خانواده سالم و ايجاد فرصت هاي شغلي انجام گرفته و فراهم کردن اين شرايط گرايش جوانان به ازدواج را بيشتر مي کند
:: موضوعات مرتبط:
عشق و عاشقی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 640
|
امتیاز مطلب : 11
|
تعداد امتیازدهندگان : 3
|
مجموع امتیاز : 3